Kuoro

 

Lapsi- ja nuorisokuoro Lapsen ääni perustettiin syksyllä 2016. Kuorossa laulaa n. 50 peruskouluikäistä lasta ja nuorta Jyväskylän, Muuramen ja Korpilahden alueelta. Kuoron toiminnan taustalla on kuorolaisten vanhempien perustama tukiyhdistys, Lapsen ääni -kuoron tukiyhdistys ry. Kuoroa johtaa Matias Lahti.

Kuoro tekee yhteistyötä Muuramen seurakunnan kanssa: harjoitukset pidetään viikoittain seurakunnan tiloissa ja korvaukseksi tilojen käytöstä kuoro esiintyy seurakunnan tilaisuuksissa. Lapsen äänen toiminta on kaikille avointa. Kuorossa on lukukausimaksu.

Lapsen ääni laulaa klassista musiikkia kaikilta aikakausilta. Kuoro on jaettu kahteen ryhmään, joista toiseen kaikki peruskouluikäiset laulajat ovat tervetulleita. Toiseen ryhmään osallistuvilta edellytetään joko aiempia musiikin opintoja tai itse hankittua osaamista, joka osoitetaan näyttökokeessa. Musiikillisesti kantavana ajatuksena on pyrkimys luonnolliseen, tasapainoiseen ja ilmaisuvoimaiseen äänen käyttöön – lapsen äänen löytämiseen.

Kuoroamme voi tilata esiintymään tapuskohtaisesti sovittua maksua vastaan. Ota yhteyttä kuoronjohtajaan!

 

Matias Lahti (s. 1985) valmistui muusikoksi OAMK:sta pääaineenaan viulu kesällä 2016. Opettajinaan hänellä olivat Jari Valo ja Ari Angervo, jonka oppilaana Lahti jatkaa opintojaan edelleen yksityisesti. Lapsen äänen lisäksi hän johtaa perustamaansa Ihmisen ääni -kamarikuoroa, joka toimii projektiluonteisesti eri puolilla Suomea, sekä opettaa viulunsoittoa. Lahti on toiselta koulutukseltaan lääkäri, missä ammatissa hän työskentelee myös.